ב-14/07/16 נערך מפגש סיעור מוחות בנושא חווית ההאכלה של אנשים עם מוגבלות שכלית.
התוצרים של המפגש יובילו להמלצות ליישום במסגרות בהם מואכלים אנשים עם מוגבלות שכלית מתוך רצון להקל על הצוותים המטפלים ועל האנשים המקבלים שירות.
לעיון בדו"ח המסכם של המפגש לחץ כאן
שרון גנות, מנהלת הידע בקרן שלם שמלווה את המחקר ויישומו מתחילת הדרך : "המפגש החוויתי שערכנו שימש כלי לחשוף תובנות חדשות, הזדמנויות לפריצת דרך ולחדשנות. נושא האוכל הינו נושא רב משמעות בתרבות של כולנו והמפגש עם אנשי מקצוע בתחום ועם האנשים עם מוגבלות שכלית עצמם סביב סוגיות הקשורות לאוכל העלה מגוון רחב של רגשות, צרכים ורצונות."
את המחקר ותהליכי יישומו מלווים נציגי השירות בקהילה והאגף לטיפול באדם עם מוגבלות שכלית :
– שושי אספלר, אחות מרכזת תחום סיעוד בקהילה, היחידה לשירותי בריאות.
– סיגל ישראלי, מפקחת ארצית לתזונה, היחידה לשירותי בריאות.
– נילי בן דור, מפקחת ארצית לניהול ידע והדרכה.
– ענת פרנק, מפקחת ארצית לתוכניות קידום, המחלקה לאבחון השמה וקידום.
קרן שלם שותפה לייזום, קרן שלם שותפה לייזום, הפעלה ומימון המחקר ומהלכי היישום.
למצגת המחקר שהוצגה ביום המפגש לחץ כאן
למחקר המלא לחץ כאן
לתקציר מנהלים של המחקר בשפה העברית לחץ כאן
לתקציר מנהלים של המחקר בשפה הערבית לחץ כאן
במסגרת המפגש הוקרנו קטעים מתוך הסרטון –
חווית ההאכלה – קולם של אנשים עם מש"ה
חוויות, קולות ומחשבות של אנשים עם מש"ה המואכלים על ידי אנשי הצוות במסגרות בקהילה
לצפיה בסרטון לחץ כאן