×

Weight, nutrition, food choice, and physical activity in adults with intellectual disability

סיכום מאמר- משקל, תזונה, בחירת מזונות ופעילות גופנית במבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית
רקע –
מטרת המחקר הייתה לתאר את התזונה, בחירות המזון, הפעילות הגופנית והמשקל של קבוצת מבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית (מש"ה) בויקטוריה שבאוסטרליה.
שיטה – אנשי צוות טיפולי ומבוגרים עם מש"ה גויסו באמצעות שירותי הרווחה. במחקר השתתפו 51 אנשי צוות טיפולי (11 גברים ו-40 נשים) ו-68 מבוגרים עם מש"ה (47 גברים ו-21 נשים). אנשי הצוות הטיפולי סיפקו מידע אודות תזונה, בחירת מזונות ופעילות גופנית של המבוגרים עם מש"ה באמצעות שאלונים.
תוצאות –
BMI נמצא בטווח התקין, רק עבור 37.5% מהמשתתפים, לעומת כמחצית (41%) שנמצאו בטווח השמנת יתר (obese). באופן דומה, למרבית הנבדקים היה היקף בטן המראה כי הם בסיכון מוגבר או סיכון מוגבר מאוד לבעיות בחילוף חומרים. הציון הממוצע שהתקבל בשאלון האוסטרלי לסינון תזונה לקויה (Australian Nutrition Screening Initiative checklist) העיד על סיכון מתון לתזונה לקויה (M=4.2); יחד עם זאת, 17.6% מהנבדקים קיבלו ציון שמיקם אותם בקטגוריית סיכון גבוה. עבור יותר ממחצית הנבדקים דווח כי יש להם מעט בחירה בסוג האוכל שהם אוכלים ובזמני האכילה. נתונים אודות פעילות גופנית העידו כי מרבית הנבדקים (60.3%) אינם מבצעים פעילות גופנית בהתאם להנחיות הלאומיות.
מסקנות –
ממצאים אלו מעידים כי אנשים עם מש"ה הינם בסיכון לפתח מחלות הקשורות להשמנת יתר, חוסר פעילות גופנית ותזונה לקויה. לכן, ישנה חשיבות לפתח אסטרטגיות לעידוד פעילות פיזית ואכילה בריאה בקרב אנשים עם מש"ה, ולערב בכך גם את צוותי הטיפול שלהם.
 
המאמר סוכם ותורגם לעברית באישור החוקרת Stella Koritsas, ופורסם לראשונה באפריל 2016, ב-Journal of Intellectual Disability Research, 60, pp. 355-364.
 
לתקציר המאמר בכתב העת  לחץ כאן.

 


פריטים קשורים