×

מהי תקשורת מילולית ושאינה מילולית ומה חשיבותה בין בני אדם?

קורס תקשורת ותקשורת תומכת וחליפית שנערך בשדרות לאנשי מקצוע בשילוב עם אנשים עם מש"ה
כיצד מתקשרים כאשר היכולת המילולית פגועה ? מה השפעת הפגיעה על מי שקיימת אצלו לקות בתקשורת ? מה הן הדרכים החליפיות לתקשורת בלתי מילולית ? על כל אלו ועוד ניסה לענות קורס תקשורת ותת"ח שהסתיים השבוע בשדרות.
קורס זה היה שונה ומיוחד במינו- לראשונה שולבו יחד ללמידה צוות נותני שירות, ושישה מקבלי שירות עם מש"ה, אשר לחלקם גם קושי שפתי. היוזמה הגיעה מעמותת "גוונים" אשר חרטה על דיגלה את שיתופם של האנשים עם המש"ה בכל ההחלטות הנוגעות לחייהם. פיקוח מחוז דרום, התגייס גם הוא לאתגר והביא יוזמה זו לשולחנה של וועדת פיתוח כ"א של הקרן אשר אישרה קורס זה כפיילוט.
במהלך הקורס נחשפו המשתתפים לנושאים שונים כגון :תקשורת בינאישית, שפת גוף והתנהגות אסרטיבית, ניהול בונה של קונפליקטים,היכרות עם ערוצי תת"ח שונים,בנייה ושימוש בלוחות תקשורת לקידום תקשורת לפרט,התנהגות מאתגרת ותת"ח.
טכנולוגיה מסייעת – שימוש בתוכנות אפליקציות ואביזרי עזר ועוד בין השאר פגשו את צדוק עמוסי, אדם בעל קוגניציה תקינה המתקשר באמצעות תת"ח .
מכון טראמפ בית איזי שפירא- הפיק את הקורס בריכוזן המקצועי והמסור של אסטל סלווין. בשל ייחודו, לווה הקורס בהערכה מעצבת על מנת לבחון את תרומת הלמידה המשותפת ואיכותה למשתתפים השונים. וועדת הגוי בה לקחו חלק נציגי השותפים כולל אנשים עם מש"ה, ליוותה את מהלך הקורס ותובנות ההערכה.
האם שיתוף שכזה הוא מודל מיטבי ללמידה עבור נותני ומקבלי שירות ? על כך תנסה לענות ההערכה.
 
שותפים לייזום, לווי והפקת הקורס: לאה בוגנים מנהלת מקצועית עמותת גוונים, ליז דוד מפקחת מחוזית מחוז דרום, איריס אדטו בירן מכון טראמפ.

קרן שלם שותפה לייזום, הפקה ומימון הקורס.

 

פריטים קשורים