נגישות לקהילה ולפעילויות בה, היא בעלת חשיבות רבה לכל החברים בה, כולל אנשים עם מוגבלות. מאחר והשירותים הקיימים בקהילה, מיועדים לאוכלוסיה מגוונת, יש חשיבות רבה לעיצובם בצורה מכילה ונגישה.
אנשים עם מוגבלות קוגניטיבית, מוגבלים בעצמאותם ותלויים בתמיכת הסביבה, בהיבטים רבים בחיי היום יום. אחד מהחסמים אשר מגביל את יכולת ניידותם, עצמאותם והשתלבותם בקהילה, הוא קושי בהתמצאות וניווט במרחב. נוסף לכך, הם מתקשים בייזום פניה לקבלת עזרה, וכן בהבנת הוראות והנחיות. דבר המעצים את תחושת חוסר האונים שלהם ואת מידת הימנעותם ממצבים הכרוכים בניווט והתמצאות.
לפיכך, יש לשער כי מערכת ניווט מותאמת לצרכיהם, תוכל לאפשר להם יכולת ניווט עצמאית ותלות מינימלית בקבלת עזרה חיצונית. ההנחה היא שהשימוש במערכת כזו יפחית את תחושת הבלבול והתסכול, הנגרמים כתוצאה מניווט לא יעיל. יעצים את תחושת המסוגלות שלהם וישפר את רווחתם הנפשית. אמצעי שכזה יאפשר להם שימוש והנאה מהשירות הציבורי, בהתאם לרוח החוק.
בעבודה זו, שנערכה כפרויקט גמר בקורס נגישות השירות, נבדקה התאמת מערכת ניווט קולי, המיועדת במקור לאנשים עם מוגבלות ראיה, ואשר תותקן במבנה מועצה מקומית שוהם, עבור אנשים עם מוגבלות קוגניטיבית. מבנה המועצה הינו חלק ממתחם, המוקם בימים אלה ביישוב שוהם, ונקרא בשם מודל עיר נגישה, שמטרתו לשמש מרכז ידע והדרכה ארצי בנושא התאמות נגישות.